De Verkoopvoorwaarden zijn een geheel van geschreven clausules die een juridisch kader vormen voor uw contractuele betrekkingen met uw B2B of B2C klanten, aan wie u goederen of diensten levert.

Ook al zijn Verkoopvoorwaarden niet verplicht in bepaalde activiteiten, zij zijn in elk geval sterk aangeraden in het merendeel van de gevallen, om de onderneming toe te laten:

Geschillen te verhinderen

Verkoopvoorwaarden laten toe in conformiteit met de wetgeving te werken en laten ook toe bezwaren van klanten te voorkomen en geschillen te verhinderen met uw leveranciers / klanten.

De Verkoopvoorwaarden zijn een efficiënt instrument voor uw schuldinvorderingen en het beheren van uw klantenrekeningen door in deze voorwaarden betalingstermijnen vast te leggen en sancties te voorzien voor wanbetalers.

De Verkoopvoorwaarden laten toe dat uw klanten uw voorwaarden en regels kennen vooraleer ze een transactie afsluiten. Recente wetgeving  heeft namelijk de informatieplicht voor particuliere klanten versterkt.

Algemene verkoopvoorwaarden: doe beroep op een juridisch adviseur van FIDUCIAL TAX & LEGAL CONSULTING

Onze juridische adviseurs van FIDUCIAL TAX & LEGAL CONSULTING staan u bij met advies om uw zakenrelaties met uw klanten te beveiligen en algemene Verkoopvoorwaarden en commerciële documenten op te stellen die aan uw activiteit aangepast zijn.

Algemene Verkoopvoorwaarden in overeenstemming met de wetgeving

Uw Verkoopvoorwaarden aangepast aan uw onderneming

Advies en volledige begeleiding

Opstellen van uw Verkoopvoorwaarden

De redactie van uw verkoopvoorwaarden is belangrijk voor het juridische kader van uw handelsrelaties. Zonder een correcte redactie hebben uw Verkoopvoorwaarden geen juridische waarde. Het is daarom ook belangrijk dat u beroep doet op een deskundige om over Verkoopvoorwaarden te beschikken die conform zijn met de wetgeving.

Onze juridische adviseurs geven u raad en houden rekening met de laatste wetgevingsevoluties bij het schrijven van uw Verkoopvoorwaarden. U beschikt zo over persoonlijke en aangepaste voorwaarden die een efficiënt instrument worden bij het behandelen van uw uitstaande facturen.

Audit en revisie van uw Verkoopvoorwaarden

Indien u reeds algemene voorwaarden heeft in uw bedrijf, kunnen onze juridische adviseurs een audit uitvoeren en eventuele wijzigingen aanbevelen om u beter te beschermen en uw algemene voorwaarden in conformiteit te brengen met de laatste wetgeving en reglementeringen.

Het is belangrijk dat u er bewust van bent dat slecht geredigeerde voorwaarden zonder juridische waarde kunnen beschouwd worden en u dus helemaal niet beschermen.