< Back to the blog

FIDUCIAL Office Solutions neemt IPL Business over

  • 30/04/2021

Brussel, 30 april 2021

FIDUCIAL Office Solutions, sinds meer dan 25 jaar in België gevestigde expert in de kantoorwereld, versterkt zijn marktpositie en zet zijn ontwikkeling verder met de overname van de activiteiten van IPL Business, een historische Belgische speler. 

De 650 uitsluitend in Europa (België, Frankrijk en Luxemburg) gevestigde medewerkers van FIDUCIAL Office Solutions, begeleiden dagelijks bijna 65.000 klanten, van kleine ondernemingen tot key accounts, bij hun aankopen van kantoormeubilair en kantoorbenodigdheden. 

IPL Business, Belgisch bedrijf dat reeds 30 jaar actief is, is gespecialiseerd in kantoorbenodigdheden, kantoormeubilair en RICOH printing solutions. 

De hieruit resulterende, 100 % Belgische, nieuwe entiteit bestrijkt het hele land en zal een nog bredere waaier van office solutions en kantoormeubilair aanbieden. Naast het gebruikelijke dienstenpakket kunnen de klanten ook rekenen op steeds beschikbare raadgevers die dicht bij hun klanten staan en binnenkort op een modern digitaal platform dat ontworpen wordt om aan al hun behoeften te voldoen. Tot slot hebben de klanten ook toegang tot een volledige “buiten catalogus”-dienst en kunnen zij beroep doen op persoonlijk aangepaste logistieke diensten.

Deze samenwerking is heel natuurlijk tot stand gekomen, wij delen gemeenschappelijke waarden, zoals klanttevredenheid. De convergentie was vanzelfsprekend. Vandaag zijn we trots en enthousiast over het ontstaan van deze nieuwe, 100% Belgische entiteit”, verklaarde Germaine Delmez voor FIDUCIAL Office Solutions.

Onze klanten zullen op dezelfde inzet en dezelfde proximiteitsrelatie vanwege alle teams van deze nieuwe entiteit kunnen rekenen, wat fundamenteel is om een vertrouwensrelatie op lange termijn op te bouwen, zoals wij altijd hebben kunnen doen.  Deze samenwerking is een reële kans om de klanten nog beter toegespitste diensten en een gamma van oplossingen dat hun verwachtingen nog beter beantwoordt, aan te bieden.”, verklaarde Véronique Croisé voor IPL Business. 

Over IPL Business:
Het IPL Business-team telt een twintigtal medewerkers, gevestigd in België, in Braine l’Alleud, en is actief op het hele Belgische grondgebied. IPL Business is actief in de sector van kantoorbenodigdheden en kantoorinrichting, is ook RICOH Corporate Partner (multifunctionele printers, digitaliseringssystemen, ...) en heeft een hechte band opgebouwd met zijn klanten. 

Over FIDUCIAL Office Solutions:
De 650 uitsluitend in Europa (België, Frankrijk en Luxemburg) gevestigde medewerkers van FIDUCIAL Office Solutions begeleiden dagelijks bijna 65.000 klanten, van kleine ondernemingen tot key accounts, bij hun aankopen van kantoormeubilair en kantoorbenodigdheden. FIDUCIAL Office Solutions vertegenwoordigt de kantoorautomatiserings- en distributieactiviteit van de groep FIDUCIAL en kan rekenen op de kracht van een grote groep die multidisciplinaire behendigheid biedt.

Ontdek het MVO rapport en het  jaarverslag (Frankrijk) van Fiducial Office Solutions.

Over FIDUCIAL:
Als leider in multidisciplinaire dienstverlening begeleidt FIDUCIAL dagelijks kleine ondernemingen, ambachtslieden, landbouwers, kleinhandelaars, vrije beroepers en de gezondheidssector, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Bijna 325.000 klanten doen met vertrouwen beroep op de deskundigen van FIDUCIAL op het gebied van recht, audit, accountancy, bankwezen, financieel advies, vastgoed, IT, beveiliging en office solutions. Gedreven door de vastberaden ondernemersgeest van Christian Latouche, de oprichter en huidige voorzitter, en dankzij een beleid van 50 jaar ononderbroken groei, is FIDUCIAL aanwezig in 78 landen met 21.000 medewerkers die een omzet van 1,820 miljard dollars realiseren. In Europa heeft FIDUCIAL een ongeëvenaard territoriaal netwerk opgebouwd dat 16.000 medewerkers telt in 830 vestigingen voor een omzet van 1,220 miljard euro.

Contact:
IPL Business
Véronique Croisé : veronique.croise@rbmi.be. Tel. +32 42 20 57 50
FIDUCIAL Office Solutions
Germaine Delmez : germaine.delmez@fiducial.net. Tel. +32 2 386 47 12

Deel dit artikel

Aanbevolen artikels

Coronavirus: Hoe zit het met de fiscale steunmaatregelen?

  • 16/04/2020
  • Cédric Vanopdenbosch - Fiducial Accountancy

Coronavirus: welke maatregelen voor de sociale bijdragen?

  • 31/03/2020
  • Cédric Vanopdenbosch - Fiducial Accountancy

Coronavirus : Extra maatregelen voor werkgevers

  • 16/04/2020
  • Marleen Cruyts - Fiducial Social